keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Matkan jälkitunnelmia

Hieno loma, suosittelen Kroatiaa lämpimästi! Tänne voisi reissata uudestaankin. Sää oli viimeisinä päivinä epävakainen, joten maleksimme lisää kaupungilla, ostelimme turhuuksia ja söimme mahamme taas pystyyn. 


Näkymiä vanhastakaupungista.


Markkinamiehet puhuvat Kroatiassakin jo suomea! Kiitokseksi tuli tosin tack, helppoheikillä on vielä opittavaa. Markkinakujalta mukaan tarttuneet as-fake-as-it-gets-veskat.

Kiviröykkiö-, aka. arkeologisessa museossa oli paljon mielenkiintoista roomalaissälää. Hoksasin vasta seinälle ripustetusta kartasta, miten laaja Rooman valtakunta oli ollut (historiantuntien anti taisi jäädä teinihaaveilun varjoon). Suuruudenhullua väkeä, sehän oli varsinainen maanosa!

Splitin arkeologinen museo.

Museon pihamaalta.

Yöllä ukkosti siihen malliin, että latautumassa ollut läppäri sai kunnon täräyksen ja kieltäytyi seuraavana aamuna toimimasta. Suomessa korjaajasetä lupasi laastaroida laitteen parhaansa mukaan. Nyt jopa minä uskon, että pistoke on hyvä vetää seinästä. Totuus on, että unohtuu kuitenkin.

Halusin välttämättä tuoda Suomeen lemmenrannalta poimittuja, vaaleita kiviä. Hykertelin, että niillä olisi ihan erilainen tunnearvo kuin Ikean 5,95 sisustuskivillä. En ottanut huomioon merellistä tekijää. Matkalaukku ja kaikki siellä olleet tavarat haisivat kuin Silakkamarkkinat hellepäivänä. Yritä siinä sitten selitellä lentokoneessa, miksi villapaitasi tuoksahtaa. Nyt vimmatun huuhtomisen ja etikkakylpyjen jälkeen kivien ihana merellinen tuoksu on hälvennyt. Mars Ikeaan ostamaan niille jokin hieno lasiastia.

Haisukivet
Seuraava Kroatian kohdeyhdistelmä voisi olla vaikka Dubrovnik ja Bracia vielä kukkeampi ökysaari Hvar. Rahaa on tosin tehtävä ja jemmattava ahkerasti ennen seuraavaa Riku Rikas -leikkiä. Seuraavaksi haaveissa matka johonkin päin Afrikkaa, a wimma we, a wimma we… 

"Mitään rokotuksia tarvita, mä oon aina ollut terve kuin kirahvi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti