keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Remonttipäivitysten loputon virta


Talon myllerrysprojekti etenee joutuisasti. Julkisivu on muurattu vaaleansävyisellä tiilellä, ja koti näyttää pitkästä aikaa taas ihmisasumukselta. Talvituulessa lepattavien pressujen alla asuminen oli karmivaa. On se hieno, myönnetään.

Hieno on muuten auringonpaistekin! Se on kevät ny?

Kohti koillista.
Sisälläkään ei näytä enää täysin toivottomalta. Seinät on tasoitettu ja maalattu, lattiat odottavat leveitä, tammensävyisiä laminaattejaan, kylppäri kalusteitaan ja kattopaneelejaan. Voi olla että joskus tulee sittenkin valmista.


Joko saa kantaa kamppeet sisään.

Aamupalaa ja linnunsirpitystä kattoterassilla jo tulevana kesänä? Tai skumppaa ja akkain kotkotusta.

Noin puolikkaan vanhan yksiöni kokoisen uuden kylpyhuoneen seinät laatoitettiin vaakasuuntaan isoilla 30 x 60 cm vaaleilla laatoilla. Suihkun ja poreammeen nurkkiin valittiin mustan-tummansotkuista härpäkkämosaiikkia. Lattialle tuli niin ikään 30 x 60 cm kokoista, pinnaltaan vähän elävää ja kimaltavansorttista, mielestäni vähän asfalttimaista tummanharmaata laattaa.

Mosaiikilla piiperretty kylpyhuoneen kulmaus.

Raahauduin mukana sen kymmenennessä hifistelylaattakaupassa, mutta lopulta kaikki laatat löytyivät K-Raudasta. Uskaltaako uudessa kylpyhuoneessa asioida ollenkaan, voi yhren kerran jos jokin paikka LIKASTUU.

Singahdimme viime viikolla Tallinnaan valikoimaan laminaatit, kylppärin kattopaneelit, sisäovet ja sähkötarvikkeet. Kertyi kuulemma noin 2 000 sykäyksen säästö Suomen hintoihin verrattuna.  Raskaat, mutta samalla rentouttavat pari kauppapäivää. Raksakaupoissa on jotenkin pirun raskas nojailla (kaiken lisäksi kuoppaisista ja mutkaisista teistä matkapahoinvoivana), mutta kylpylän lempeät laineet, höyryt ja mojitot lepyttävät ärtyneemmänkin pirttihirmun.

Tarketin tammilaminaatti muistuttaa Tallinnasta löytämäämme, vähän rosoista leveää tammilankkua jäljittelevää laminaattia.
Rakentamisen näkökulmasta suurin työ lienee takana, mutta asukkaille ikävin vaihe on vasta edessä. Alakerran, eli nykyisen asuinkerroksen ehostus. Lattioihin vedetään lattialämmitys, jotta uutukaisesta maalämpöpumpusta olisi jotain hyötyä myös alakerrassa. Vanha wc, suihku ja sauna kumoon, ja tilalle rempataan uusi yhtenäinen wc-kylpyhuone-höyrysauna-normisauna -tila. Lopuksi puhkotaan alakerrasta portaat yläkertaan. Talossa on asuttu ja työskennelty koko rempan ajan, joten melu- ja pöly-yhteys yläkertaan olisi ollut liikaa. Vai pitäisikö jättää kerrokset vaille kulkuyhteyttä, houkutteleva ajatus kyllä.

Asukkaat evakkoon, toivottavasti turvallisen hermovälimatkan päähän. Selvinnee aikanaan, tuleeko evakosta loma vai piina. Paras ottaa seikkailun kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti